Succesvolle informatiebijeenkomst over het bestemmingsplan

Op 15 januari vond een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over het voorgestelde bestemmingsplan voor de Perenlaan in de wijk Wildebras, Zwaagdijk-West. Ongeveer 40 omwonenden en geïnteresseerden waren aanwezig om meer te leren over het woningbouwproject, dat bestaat uit 18 woningen.

Valerie Boots, projectmanager bij USP Vastgoed, opende de bijeenkomst met een korte inleiding. Vervolgens lichtte stedenbouwkundige Anita Wijnholds van HzA Stedenbouw & Landschap het plan in detail toe. Ze nam de aanwezigen mee in de ontwikkeling van het stedenbouwkundige plan naar de uitwerking van het bestemmingsplan.

Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanwezigen konden dit doen aan de hand van schetsverkavelingen, een kaart van het bestemmingsplan en verschillende sfeerbeelden. De vragen werden beantwoord door stedenbouwkundige Anita Wijnholds, diverse projectontwikkelaars en projectleider Niels de Jager van de gemeente Medemblik.

Belangstellenden kunnen tot 3 februari het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of fysiek inzien op het gemeentehuis. Men kan ook reageren op het plan door een zienswijze in te dienen. Bij afwezigheid van bezwaren kan het bestemmingsplan vervolgens definitief worden vastgesteld. De prognose is dat in het tweede kwartaal van 2024 het bestemmingsplan onherroepelijk wordt vastgesteld.

Blijf op de hoogte van het project door regelmatig deze website te bezoeken of schrijf u in als geïnteresseerde voor het laatste nieuws.

nieuwsoverzicht